Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya paraları, ABD'nin ekonomik büyümesindeki yavaşlamanın Asya Borsalarını aşağı çekmesi üzerine, Malezya ringgiti ve Sinagpur doları öncülüğünde değer kaybetti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, ABD'den gelen hizmet sektörü verilerinin, sektörün 8 aydan bu yana en düşük hızında genişlediğine işaret etmesiyle geriledi. Ekonomistler Malezya'nın bugün faizlerini sabit bırakacağını öngörürken, Filipinler'den çeyrek puanlık politika faizi artışı bekliyor.

Ekonomik verilerin etkisinde risk duyarlılığının arttığına dikkat çeken Mayan Banking Bhd'nin Döviz analistlerinden Saktiandi Supaat, bunun sığınılacak liman olarak görülen paraların talebini artırabileceğini belirtti. Supaat, Asya paraları piyasalarının, tarımdışı işsizlik verilerinin öncesinde ufak bir aralıkta konsolide olabileceğini söyledi.

Ringgit, dolar karşısında yüzde 0.3 gerileyerek 2.9848 seviyesine geriledi. Singapur doları da yüzde 0.2 kayıpla 1.2306'dan, Endonezya Rupisi ise yüzde 0.2 kayıpla 8.565'ten işlem gördü. Filipin Pezosu da ABD doları karşısında yüzde 0.1 değer kaybederek 42.923 seviyesine geri çekildi.

Bugün üst üste düşüşünün üçüncü gününü kaydeden Malezya ringgiti, bu yılın en uzun süreli değer kaybını yaşıyor. Namk Negara'nın bugünkü para politikası toplantısında politika faizlerini değiştirmeyerek yüzde 2.75'te bırakması bekleniyor.

Saktiandi Supaat, ABD'nin toparlanmasının kısa süreli olarak rayından çıkması hâlinde, bunun faiz artışının bir süreliğine önüne geçebileceğini söyledi.