Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, bankacılık sektörü hisselerinin öncülünde, üçüncü gün üst üste değer kaybediyor. Hisseler böylelikle son yedi haftanın en uzun süreli düşüş dönemini yaşıyor. ABD endeks vadelileri fazla bir değişiklik göstermezken, Asya hisseleri değer kaybetti.

 Lloyds Banking Group Plc, çeyrek dönemde zarar açıkladığı için son bir yılın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. Fransa'nın en büyük ikinci bankası Societe Generale SA, karının analistlerin tahminlerinin altında çıkmasının ardından % 3.7 değer kaybetti. TGS-Nopec Geophysical Co. ASA, karının beklentilerden daha iyi çıkması sonrası yüzde 8.6 yükseldi.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.3 düşerek, Londra saati ile 10:37'de 277.76 puana indi. Endeks, PSA Peugeot Citroen ve Ericsson AB gibi önemli şirketlerin beklenenden daha iyi kar açıklaması ve Fed'in aşırı gevşek para politikasını "uzunca bir süre" daha devam ettireceğini açıklamasının ardından, Nisan ayında bu yılki en hızlı aylık çıkışını gerçekleştirdi.

Frankfurt'ta Bank Metzler Seel Sohn & Co.'dan Lorenzo Carcano, "Bazı sektörlerde toparlanma görmekteyiz, ancak hızlı büyüyen bir talep görmeyeceğiz" dedi ve "Fon yöneticileri, ham madde fiyatlarından dolayı kar marjlarında kötüleşme bekliyordu" şeklinde görüş bildirdi.

Haziran vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yaklaşık yüzde 0.1 yukarıda seyrederken, Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.5 düştü. Japonya piyasaları tatil nedeniyle kapalıydı.