Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

30 yıl vadeli ABD hazine tahvili, Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart'ın, ülkenin iş gücünün resesyon öncesi büyüklüğüne ulaşabilmesinin üç yıl alabileceğini söylemesinin ardından, altıncı gün üst üste değer kazandı.

Tahvillerdeki yükseliş süresi, Aralık 2008'deki süreci yakaladı ve faizler bu yılın en düşük seviyesine geriledi. Hazine tahvilleri geçen ay, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin 27 Nisan'daki konuşmasında, merkez bankasının rekor büyüklükteki teşvikleri, tahvil alım programının Haziran ayında sona ermesinden sonra da devam ettireceklerinin işaretini vermesi ile birlikte, ralli yaptı. Yarın açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisinin de istihdamdaki büyümenin yavaşladığını göstermesi bekleniyor.

Edinburgh'da RIA Capital Markets Ltd.'den sabit getirili menkul kıymetler stratejisti Nick Stamenkovic, "Son veriler biraz hayalkırıklığı yarattı ve Fed yakın zamanda faiz artırımına gideceği yönünde işaret vermiyor" dedi ve "Hazine kağıtları için destekleyici unsurlar sürüyor" şeklinde değerlendirmede bulundu.

30 yıl vadeli ABD hazine kağıdının fazi 2 baz puan ya da 0.02 yüzde puanı düşerek, New York saati ile 07:21'de yüzde 4.31'e geriledi. Şubat 2041'de vadesi dolacak yüzde 4.75 faizli kağıdın fiyatı ise 1/4 ya da 1,000 dolar nominal değerli beher kağıt için 2.50 dolar yükselerek 107 11/32'ye çıktı.

30 yıl vadeli kağıdın faizi erken saatlerde yüzde 4.30'a kadar düşerek 7 Aralık'tan bu yana en düşük seviyesine indi. 10 yıl vadeli hazine tahvilinin faizi, yüzde 3.20'ye kadar indikten sonra, önceki kapanısışının bir baz puan altındaki yüzde 3.21 seviyesine geldi. yüzde 3.20, 17 Mart'tan bu yana en düşük seviyeyi işaret ediyor. İki yıl vadeli kağıdın faizi ise yüzde 0.58 ile 18 Mart'tan bu yana en düşük seviyesinde.