Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de endeks vadelileri, petrol ve metal fiyatlarındaki gevşemenin ardından değer kaybetmeye devam ediyor. Endeks vadelilerindeki düşüş, Standard&Poor's 500 Vadeliler Endeksi'ndeki kayıpların 4. haftaya genişleyebileceğinin sinyalini verdi.

Dünyanın en büyük petrol şirketi Exxon Mobil Corp., ham petrolün düşüşünü 4. gününde de sürdürmesi üzerine yüzde 0.8 geriledi. Freeport-McMoRan Copper&Gold Inc. yüzde 1.4 değer kaybetti. Whole Foods Market Inc. ise şirketin ikinci çeyrekteki kârlarını yüzde 33 artırdığını açıklamasının ardından yüzde 4.3 yükseldi.

S&P 500'deki Haziran vadeli kontratlar yüzde 0.3 kayıpla 1,338.5 puana geriledi. Dow Jones Vadeliler Endeksi ve Nasdaq-100 Endeksi'ndeki vadeliler de yüzde 0.3 değer kaybederek sırasıyla 12,640 ve ve 2,377 puandan işlem gördü.

ABD'deki hisseler emtia fiyatlarında 3 gündür süren düşüşün, hizmet sektöründe yer alan şirketlerin beklentinin altında kâr açıklaması ve istihdam verilerinin karamsarlık yaratmasıyla geriledi. Bugün Washington'da açıklanacak olan ilk işsizlik başvurularının da geçtiğimiz hafta düşüşe işaret etmesi bekleniyor.

MWB Fairtrade Wertpapierhandelsbank'ın traderlarından Andreas Lipkow, yatırımcıların hâlâ işsizlik oranlarından endişe duyduğunu ve işsizlik başvurularını bu sebeple yakından izlediğini söyledi.

S&P 500 bu yıl ekonomik veriler ve olumlu gelen şirket bilançolarının etkisiyle yüzde 7.1 değerlendi.