Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Lloyds Banking Group, ilk çeyrekte zarar ettiğini açıklamasıyla neredeyse bir senenin en düşük seviyesine indi. Fransa'nın ikinci büyük bankası Societe Generale, kârının beklentiler altında kalmasıyla yüzde 5 değer kaybetti. En büyük gümüş üreticilerinden olan Fresnillo Plc. ve Essar Energy ise S&P GSCI Endeksinin 2 senenin en düşük seviyesine gerilemesiyle yüzde 5'ten fazla değer kaybına uğradı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.3 gerileyerek Londra'da saat 16:45 itibariyle 277.74 puan oldu. Endeks, 2 Mayıs'ta 2 ayın zirvesine çıkmasının ardından geçen 3 günde yüzde 2.2 gerilemişti.

Düsseldorf'taki WestLB AG'de hisse senedi stratejisti olan Michael Scholz, "Atlantik'in iki yakasındaki yatırımcılar bankacılık sektöründeki hayal kırıklığı yaratan rakamlardan etkilendi. Satışlar da Avrupa endekslerini aşağı çekiyor" diye konuştu.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1.1 değer kaybederken Fransa'nın CAC Endeksi ise yüzde 1 değer kaybetti. Adidas'ın ralli yapmasıyla Almanya Dax Endeksi fazla değişiklik göstermedi.