Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yendeki değerlenmenin ihracat kazançlarına zarar vereceği endişesi, yene müdahale edileceğine ilişkin spekülasyonları artırdı; yen 7 ayın zirvesinden geriledi.

Japon yeni, hem dolar hem de euro karşısında değer kaybetti. Yenin euro karşısındaki düşüşünde yatırımcıların yenin 5 haftadır süren kazançlarını nakite çevirdiği düşüncesi etkili oldu. Avustralya doları, ülkenin merkez bankasının faiz artışı sinyali vermesi üzerine değerlendi. Dolar talebi de ABD'de açıklanacak olan ve Nisan ayında istihdam büyümesinin yavaşladığını göstermesi beklenen raporun öncesinde zayıfladı.

Yendeki kazançlardan ötürü, bir miktar müdahale endişesi olduğuna dikkat çeken Gaitame.com Research Institute'ün başkanı Daisaku Ueno, yende satışların izlendiğini belirtti.

Yen, dolar karşısında 80.07'den 80.42'ye geriledi. Yen, gün içinde 79.57'ye kadar yükselerek, 18 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesini kaydetmişti. Japon yeni, euro karşısında da yüzde 0.4 değer kaybederek 117.18'den işlem gördü. 27 Nisan'dan bu yana en hızlı kaybını yaşayan yen, dün 116.15 seviyesinden euro karşısında son 1 ayın en yüksek düzeyini test etmişti.

Dolar, euro karşısında 1.4539'dan 1.4541'e geriledi. ABD doları, 3 haftadan bu yana euro karşısında ilk kazançlı haftasına yöneldi.

Japon yeni dün G-7 ülkelerinin müdahalesinden bu yana ilk kez 80 seviyesinin üzerine çıktı.