Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'den gelen olumsuz ekonomik verilerin ihracatlara ilişkin endişeleri artırmasıyla Asya paraları değer kaybetti.

Bloomberg-JP Morgan Asya Dolar Endeksi, ABD'de işsizlik başvurularındaki artış ve hizmet sektöründeki yavaşlamanın etkisiyle son 4 ayın en sert 5 günlük kaybını kaydetti. Güney Kore wonu, regülatörlerin bankaların Döviz türevi işlemlerine ilişkin soruşturmalarını genişletececeğini açıklamasının ardından, 3 ayın en sert düşüşüne imza attı.

İnsanların ABD'den gelen verilerle birlikte küresel büyüme konusunda giderek daha fazla endişelendiğine dikkat çeken Bank of Singapore Ltd.'ın stratejistlerinden Sim Moh Siong, "Asya büyük bir imalat ve ihracat aktarma merkezi; bu sebeple etkilenecektir. Piyasalarda bir tür risk azaltma eğilimi görülüyor" dedi.

Malezya Ringgiti bu hafta dolar karşısında yüzde 1.3 değer kaybederek 2.9990'a geriledi. Güney Kore wonu yüzde 1.1; Hindistan Rupisi yüzde 1.2 ve Filipin Pezosu da yüzde 0.7 düştü ve sırasıyla 1,083.81; 44.76; 43.085'ten işlem gördü.

Asya'da yen hariç en aktif 10 paranın hareketini izleyen Asya Dolar Endeksi önceki 5 günde yüzde 0.5 değer kaybederken, dün de 2 haftanın en düşük düzeyini kaydetti.