Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, bugün ABD'de açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi öncesi durgun seyrediyor. Bu hareketle birlikte, Stoxx Europe 600 Endeksi Mart ayından bu yana en büyük çaplı haftalık düşüşüne yönlendi. Asya hisse senetleri düşerken, ABD endeks vadelileri dalgalı seyrediyor.

Dünyanın en büyük kimya şirketi BASF SE, beklenenden daha yüksek kar açıklamasının ardından yüzde 1.3 yükseldi. Royal Bank of Scotland Group Plc, zarar açıklamasına karşın yüzde 2.2 değer kazandı. Deutsche Telekom AG ve Belgacom SA, telefon şirketlerinin düşüşüne öncülük etti.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.1 düşerek, Londra saati ile 08:17'de 277.48 puana indi. Endeks, emtia fiyatlarının düşmesi, ABD ekonomik verilerinin ve Avrupa banka karlarının olumsuz çıkmasının etkisi ile dört gün üst üste düştü. Endeks bu hafta şu ana kadar yüzde 2.2 düştü ve 18 Mart'tan bu yana en büyük çaplı geri çekilmesini yaşadı.

Melbourne merkezli IG Markets'ten Cameron Peacock, "Tüm gözler bugünkü ABD tarım dışı istihdam verisinde ve beklentiler, son dönemdeki istihdam verilerine bağlı olarak, düşük" dedi.

Haziran vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yaklaşık yüzde 0.1 aşağıda seyrederken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1 düştü.