Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Tablolardaki trendleri değerlendiren Mizuho Corporate Bank Ltd.'ın teknik analizine göre ABD doları, yen karşısında Mart ayında kaydetmiş olduğu savaş sonrası dönemdeki seviyesine gerileyebilir.

ABD doları, 13 Nisan'dan bu yana genellikle ichimoku grafiklerinde yer alan dönüşüm seviyelerinin altında seyretti. Dün ise satış ve alımların yoğun olduğu "bulutlu bölge"nin altına düştü. 81.60 yen seviyesinde seyreden ve ilk "öncü kiriş" olarak da bilinen bulutlu alanın üst seviyelerinin önümüzdeki haftalarda 83.03 yen düzeyine çıkması, ikinci öncü kirişin ise 81 yenin altında kalacağı öngörülüyor.

Bulutlu bölgenin kademeli olarak kalınlaştığına dikkat çeken teknik analist Hiroyuki Tanaka, doların bugün ya da yarın bu noktada geri sıçrama yapamaması hâlinde, dolardaki değer kaybının derinleşeceğini söyledi. Doların en düşük noktası olarak ise 76.25 yen seviyesi gösteriliyor.

ABD doları dün yen karşısında 79.57 seviyesine kadar gerileyerek, G-7'nin toplu Döviz müdahalesi gerçekleştirdiği 18 Mart'tan bu yana en düşük seviyesini kaydetti. Dolar, yen karşısında daha sonra bir miktar artış kaydederek 80.48'e yükseldi.