Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Çin'de, ülkeye uydu yayını yapan televizyon kanallarına casusluk, suç dosyaları ve romantizm içerikli yayın yapmamaları konusunda getirilen 3 aylık yasak yürürlüğe girdi.

Global Times gazetesinin yerel basına dayandırdığı haberinde, Çin Devlet Radyo, Film ve Televizyon İdaresinin (SARFT), yerel uydu yayını yapan televizyonları sözlü olarak bu ay başında uyardığı kaydedildi, ancak bu geçici yasağın nedeni konusunda bilgi verilmedi.

SARFT ayrıca, televizyonlara bu 3 ay süresince yayımlanmasını tavsiye ettiği 40 televizyon dizisinden oluşan bir liste iletti.

Çin'in büyük haber portallarından "tencent.com" daki haberde, eski Çin hanedanlıkları ve zaman yolculuğu konusundaki dizilerin de yasaklandığı belirtildi.

Bu konunun gündeme gelmesinin ardından, bazı yerel televizyon kanallarının yayın akışlarını değiştirdiği kaydedildi. Tiencin Uydu Tv, Cıciang Uydu Tv ve Şanghay merkezli Ejderha TV, Çin Halk Cumhuriyeti'nin kurulduğu 1949 yılından önceki casusluk faaliyetleri ilgili bir dizinin yayınını erteledi.

Çin İletişim Üniversitesi'nden Profesör Liu Şiaoying, söz konusu dizilerde özellikle Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşundan önce yeraltındaki parti üyelerinin, suç dosyalarını içeren dizilerde de polislerin kahraman olarak tasvir edildiğini, dolayısıyla yasağa anlam veremediğini söyledi.