Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hazine tahvilleri, Nisan ayında üçüncü ay üst üste 100,000'in üzerinde istihdam artışı olduğunu göstermesi beklenen veri öncesi düşrü ve altı günlük yükselişini tesine çevirdi.

10 yıl vadeli ABD hazine kağıdının faizi, bu değer kaybına karşın, yine de dördüncü haftayı da aşağıda kapatmaya yöneldi. Ancak bu kağıdın faizi, bugün son yedi haftanın en düşük seviyesinden yükseldi. Minnesota Fed Başkanı Narayana Kocherlakota, dün yaptığı açıklamada, çekirdek enflasyonun artması durumunda, Fed'in bu yıl içinde 50 baz puan civarında faiz artırımına gidebileceğini söylemişti.

Commerzbank AG'nin Londra ofisinden sabit getirili menkul kıymetler stratejisti David Schnautz, "Hazine kağıtlarında bu hafta güçlü yükselişler oldu" dedi ve "Eğer tarım dışı istihdam beklenenden kötü çıkarsa, uzun vadelilerin daha da ralli yaptığını görebiliriz. İstihdam beklenenden iyi çıkarsa, hazine kağıtları son kazançlarını geri verebilir" şeklinde görüş bildirdi.

10 yıl vadeli ABD hazine kağıdının faizi yaklaış bir baz puan yükselerek, New York saati ile 07:23'te yüzde 3.16'ya çıktı. Bu kağıdın faizi dün yüzde 3.15'e inerek, 17 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine gerilemişti. Şubat 2021'de vadesi dolacak % 3.625 faizli kağıdın fiyatı, 2/32 ya da 1,000 dolar nominal değerli beher kağıt için 0.62 dolar düşerek 103 27/32'ye indi.

Merkez Bankası ile işlem yapma yetkisine sahip 20 piyasa yapıcı kuruluştan biri olan RBC Capital Markets, ABD ekonomisinin 10 yıllık kağıdın faizini % 3 seviyesine düşürmeye yetecek kadar yavaşlamadığını kaydetti.

Beş yıl vadeli tahvilin faizi bir baz puan yükselerek yüzde 1.89'a çıktı ve bu haftaki 8 baz puanlık düşüşün küçük bölümünü geri aldı. 30 yıl vadeli tahvilin faizi 2 baz puan yükselerek yüzde 4.28'e çıktı. Bu kağıdın faizi dün yüzde 4.25'e inmişti. İki yıl vadeli hazine kağıdının faizi ise 1 baz puan yükselerek % 0.59'a geldi.