Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam edilişinin yıl dönümü olduğunu anımsatarak, ''Bir dönemin iktidarı, sorumluları, darbecileri, onları acımasızca idam ettiler. Acıları hala yüreğimizde'' dedi.

Anadolu Yakası'ndaki bazı ilçeleri gezen Kılıçdaroğlu, Pendik'te seçim otobüsünden vatandaşları selamladı.

Daha sonra, Kartal Yakacık Meydanı'nda, Kartal Belediyesince düzenlenen tapu dağıtım törenine katılan Kılıçdaroğlu, burada halka seslendi.

Boynuna, Kartalspor Taraftar Derneği atkısı takılan Kılıçdaroğlu, yeni evlenenlerin bir umutla ev ve araba sahibi olmayı hayal ettiğini belirterek, burada ev sahibi olanlara tapularının verildiğini söyledi.

Bir belediye başkanın temel görevinin, halka hizmet etmek ve verdiği sözleri yerine getirmek olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelere yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ettiğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, hiçbir yerde taşeron işçi kalmayacağını, bu hayalini gerçekleştireceğini vurguladı.

Aile Sigortası projesinden de bahseden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

''İnsanın yaşamı acılarla dolu olabilir. Bazen acıları komşumuz çekebilir. Bir şeyi unutmayalım; 2,5 aylık Kübra, annesinin kucağında açlıktan öldü. Diyarbakır'da bir anne, çocuklarına kahvaltı veremediği için intihar etti. Hakkari'de bir çocuk, çöpten kağıt toplarken kamyonun altında kaldı. Bu tablo, 21. yüzyılın Türkiye'sine yakışan bir tablo değil. Bu tabloyu değiştirmeye kararlıyız. Bunun için koyduğum hedef aile sigortası. Bu projeyle kimse kimseye minnet duymayacak. Herkes sosyal devletin koruması altında olacak. Sosyal devleti ayağa kaldıracağız. Herkes rahat bir nefes alacak''

-''ÜÇ FİDANIMIZ BUGÜN YAŞAMLARINI YİTİRDİ''-

Bugün Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam edilişinin 39. yılı olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, ''Üç fidanımız bugün yaşamlarını yitirdi. Bir dönemin iktidarı, sorumluları, darbecileri, onları acımasızca idam ettiler. Acıları hala yüreğimizde. Biz intikamcı değiliz. Siyasal yargılamalar toplumda her zaman derin yaralar açmıştır. Bir ahdımız var. Halkın iktidarında özel yetkili mahkemeleri tümüyle tarihe gömeceğiz'' diye konuştu.

Türkiye'de her şeyin olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Denizlerimiz, dağlarımız, ovalarımız, nehirlerimiz, güzel insanlarımız var. Bu kadar güzelliklerin içinde nasıl olur da bu kadar sorun var. Bu kadar güzelliğin içinde sorunların olmasının nedeni, siyaset kurumunun halka hesap vermemesidir'' şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından bazı vatandaşlara tapularını verdi.

Bu arada, Tuzla İçmeler mevkisinde bir araç, Kılıçdaroğlu'nun konvoyunda yer alan motosikletli polise çarptı. Kılıçdaroğlu, otobüsten inerek polis memuruna ''geçmiş olsun'' dileğinde bulundu.