Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Borçlarını yeniden yapılandıracağından Euro Bölgesi'nden çıkacağına kadar hakkında birçok iddianın yapıldığı Yunanistan'da, ülke krizden çıkış aşamasında zorlanıyor.

Yunanistan'da, devletin özel ve kamu kuruluşlarına olan yaklaşık 10 milyar euro tutarındaki borçlarını ödememesi nedeniyle piyasada büyük durgunluk yaşanıyor.

Yunan medyası, mali krizle mücadele çerçevesinde aldığı çeşitli önlemlerle gelirini arttırmaya çalışan hükümetin, alacaklılarına ödemeyi durdurduğunu açıkladı.

Elefterotipia gazetesi, ''2010 yılından bu yana inşaat şirketlerine, hastanelere ilaç ve sıhhi malzeme sağlayan şirketlere olan borçların ve KDV iadelerinin ödenmediğini'' belirttiği haberinde, ülkede yapılan zamları protesto ederek, ''ödemeyeceğim'' adı altında sivil itaatsizlik eylemi başlatan gruba hükümetin de katıldığını yazdı.

Hükümetin, ''borçlarını ödeme konusunda sözünü tutmaması'' nedeniyle piyasada oluşan likit para sıkıntısının yaşanan ekonomik sıkıntıyı daha da arttırdığı belirtilen haberde, ortaya çıkan bu durumun iş dünyasına da olumsuz etkileri olduğuna dikkat çekildi.

OTELLERİN DE FİYATLARI DÜŞTÜ

Bu arada, ekonomik krizin ülkenin en önemli gelir kaynaklarından biri olan turizm alanını da etkilediği Yunanistan'da, 1000'in üzerinde otelin gerçek değerinin çok altında altında fiyatlarla satışa çıkarıldığı duyuruldu.

Atina'da yayımlanan haftalık Real News gazetesi, Atina, Selanik ve Adalar'da daha önce fiyatı 200 milyon eurodan başlayan 5 yıldızlı otellerin fiyatlarının 100 milyon euro'ya düştüğünü yazdı.