Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Der Spiegel'e göre Yunanistan, Avrupalı yetkilileri Euro Bölgesi'nden çıkmakla tehdit etti. Euro Bölgesi Maliye Bakanları ve Avrupa Komisyonu yetkilileri de Lüksemburg'da bu konuyu tartıştı. Euro Bölgesi Maliye Bakanları  Yunanistan krizini ve ülkenin borcunun yeniden yapılandırılması olasılığı üzerinde de görüştüler.

Yunanistan Maliye Bakanlığı ise yazılı bir açıklama ile iddiaları yalanladı. Maliye Bakanlığı haberi "saçma" olarak niteleyerek bunun söz konusu olmadığını açıkladı.

Maliye Bakanlığı'nın açıklamasında provokasyon olarak nitelenen bu gibi iddiaların Yunanistan'ın çabalarına zarar verdiği belirtilerek hem euro üzerinde spekülasyona neden olduğu belirtildi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in sözcüsü Steffen Seibert de, “Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden ayrılması toplantının gündeminde değildi ve hiçbir zaman da olmadı'' dedi.

Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu da adeta isyan ederek, "artık bizi rahat bırakın" dedi ve bu tür senaryoların gayrı resmi temaslarda bile görüşülmediğini vurguladı.

Euro Bölgesi'ne 2001 yılında dahil olan Yunanistan, geçen yıl Mayıs ayında AB ve IMF'nin 110 milyar euro tutarında kurtarma paketini kabul etmişti.