Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

Verilere göre, son bir ay içerisinde 100 bine yakın kişi tablet bilgisayar fiyatlarını araştırdı. Tablet bilgisayarlara olan ilgi son bir ayda yüzde 47 oranında artış gösterdi.

Son bir ayın en çok aranan tablet bilgisayar modeli, Exper'in EasyPad P10A modeli olurken, tablet bilgisayar marka tercihlerinde, iPad yüzde 42'lik oranla ilk sırada yer aldı.

iPad'in satışta bunan 12 farklı modeli arasında, Apple iPad 16GB Wi-Fi en çok tercih edilen modeli oldu. İlk yerli tablet bilgisayar üreticisi Exper yüzde 26 ile ikinci sırayı, Mobee yüzde 9 ile üçüncü sırayı aldı.

Yerli ve yabancı 10 markanın, 38 modeli ile yer aldığı akakce.com tablet bilgisayar kategorisinde, fiyat aralıkları ürün özelliklerine göre 224 liradan başlayarak, 2 bin 772 liraya kadar çıkıyor. Tüketicilerin yüzde 43'ü, 200-600 lira fiyat aralığındaki ürünleri tercih ediyor.

2011'in ikinci yarısında pek çok markanın yeni ürünlerinin de satışa çıkacağı tablet bilgisayar kategorisi, taşınabilir bilgisayarlar kategorisi içerisindeki yerini de güçlendiriyor. 2010 yılında, taşınabilir bilgisayar kategorisi içerisinde yüzde 3,5'lik bir paya sahip olan tablet bilgisayarlar, 2011 yılında yüzde 19'a kadar yükseliş gösterdi ve önümüzdeki dönemde de bu yükselişin devam edeceği öngörülüyor.