Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Küresel ekonominin yavaşladığına ilişkin endişelerin gevşemesi ve emtiadaki rallinin üreticileri iyimserliği artırmasıyla gelişmekte olan ülkelerin para birimleri değerlenirken, gelişen piyasalardaki hisseler de kazançlarını ikinci gününde de sürdürdü.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1 artışla 1,164.16 puana yükseldi. Endeksin yükselişinde en çok enerji şirketleri etkili oldu.

Malezya ringgiti ise gelişmekte olan ülkelerin paralarındaki değerlenmeye öncülük etti. Ringgit, ABD doları karşısında yüzde 0.7 değerlenirken, Güney Afrika randı da yüzde 0.6 artış kaydetti.

Petrol ve bakır fiyatları, Goldman Sachs Group'un emtiada geçtiğimiz hafta yaşanan düşüşün telafi edileceğini öngörmesi üzerine sırasıyla yükselişe geçti. Petrol yüzde 2; bakır ise yüzde 1.1 değerlendi.

Asya Borsaları da 6 Mayıs'ta açıklanan ve beklentinin üzerinde gelen ABD'nin istihdam verilerinin sonrasında ve bu hafta yavaşladığı tahmin edilen Çin'den gelecek enflasyon rakamlarının öncesinde prim yaptı.

Piyasalarda yukarı yönlü hareketin izlenebileceğini belirten Ample Capital Ltd.'ın varlık yönetimi direktörü Alex Wong, "istihdam verileri oldukça olumluydu" yorumunda bulundu.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 1.1 değerlendi. 21 ülkeyi içeren endeks hâlâ 2 Mayıs'ta kaydetmiş olduğu yüzde 3.5 değerlenmenin altında bir seviyede seyrediyor. Endeks, MSCI Dünya Endeksi'nin altında performans gösteriyor.

MSCI Dünya Endeksi bu yıl yüzde 4.7 değerlendi.