Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de New York Borsası hisse senetleri, emtia fiyatlarının 2008'den bu yana en hızlı düşüşün ardından toparlanması sonrası sanayi hisselerine gelen alışlarla, ikinci gün üst üste yükseldi.

Schlumberger Ltd. ve Newmont Mining Corp. hisseleri en az yüzde 0.8 yükseldi. U.S. Steel Corp., Barrons's'un şirketin hisselerinin gelecek yıl yüzde 65 kadar değer kazanabileceğini açıklamasının ardından yüzde 2.2 değer kazandı. Online aracı kurum E*Trade Financial Corp., Goldman Sachs Group Inc.'nin hisse için tavsiyesini yükseltmesinin ardından yüzde 1.6 yükseldi. Dollar Thrifty Automotive Group Inc., Hertz Global Holdings Inc.'nin 2.08 milyar dolarlık alış teklifinde bulunarak, rakibi Avis Budget Group Inc.'nin teklifine karşılık vermesi sonrası yüzde 11 değer kazandı.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi yüzde 0.1 yükselerek, New York saati ile 09:40'ta 1,341.42 puana yükseldi. ABD hisse senetlerinin göstergesi olan S&P 500 Endeksi, Cuma günü ABD'de tarım dışı istihdam verisinin beklenenden daha iyi çıkmasının ardından dört günlük düşüşünü tersine çevirmişti. Dow Jones Endeksi ise 8.17 puan ya da yüzde 0.1 yükselerek 12,646.91 puana ulaştı.

Lisle, Illinois'teki Oakbrook Investments'tan Peter Jankovskis, "Emtia grubu, ekonominin sıçrama yapmakta olduğu konusunda daha fazla işaretin gelmesi ile birlikte, aşırı satış durumunda görünüyor" dedi ve "Bu durum da hisse senetlerini daha yukarı itiyor. Hisse senedi piyasası, şirket karlarının bulunduğu yer dikkate alındığında, makul seviyelerde" şeklinde görüş bildirdi.