Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Akfen GYO'dan yapılan açıklamada, Türkiye'de hızla büyüyen ''ekonomik şehir otelciliğine odaklanmış'' gayrimenkul yatırım ortaklığı olan Akfen GYO'nun halka arzında sona gelindiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, 54 milyon 117 bin 500 lira nominal değerli payla halka arz edilen Akfen GYO'nun hisselerine gelen talep üzerine halka arz büyüklüğünün 123 milyon 387 bin 900 lira olarak gerçekleştiği kaydedildi.

Bu tutarın 104 milyon 880 bin lirasının Akfen GYO'ya sermaye olarak sağlanırken, kalan 18 milyon 507 bin 900 bin lirasının ortak satışından elde edildiği dile getirilen açıklamada, fiyatın ise 2,28 lira olarak belirlendiği ifade edildi.

Açıklamada, Akfen GYO hisselerine en fazla talep 5,35 katı ile yurt içi bireysel yatırımcıdan geldiği, grup çalışanlarından 3,12 kat, yurt içi kurumsal yatırımcılardan 1,71 kat ve yurt dışı kurumsal yatırımcılardan ise 2,03 kat talep geldiği, toplam talebin ise arzın 3,2 katı gerçekleştiği vurgulandı.

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Akfen GYO Yönetim Kurulu Başkanı Süha Güçsav, yatırımcının Akfen markasına duyduğu güveni Akfen GYO'nun halka arzında da gösterdiklerini belirterek, başarılı bir halka arz gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Gelen talepten çok memnun olduklarını ifade eden Güçsav, halka arzda gelen yatırımcı talebi doğrultusunda, halka arz öncesinde yüzde 10 olarak planlanan yurt içi kurumsal yatırımcı tahsisatının, yurt içi bireysel yatırımcılara tahsis edilen paydan yapılan aktarımla yüzde 12,9'a çıkarıldığını kaydetti ve yurt içi ve yurt dışı kurumsal yatırımcılardan gelen yoğun talebe dikkati çekti.

Güçsav ayrıca halka arzdan sağlanan fonun şirket özkaynaklarını daha da güçlendirdiğini ve bu fonun büyük kısmını devam eden ve gerçekleştirilmesi planlanan projelerin finansmanı için kullanılacağını bildirdi.