Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Deutsche Post AG'nin yükselmekte olan karının, Danske Bank A/S ve BG Group Plc gibi kötü kar açıklayan şirketlerin olumsuz etkisini gidermesi sonrası yükseldi. ABD endeks vadelileri dalgalı seyrederken, Asya hisse senetleri yukarı yönde hareket etti.

Dünyanın hacim bakımından en büyük hava ve deniz kargo şirketi Deutsche Post, ilk çeyrek karının Bloomberg'in anketine katılan yedi analistin tahminlerini yakalaması sonrası yüzde 2 değer kazandı. Danimarka'nın en büyük bankası olan Danske ve BG Group, sırasıyla yüzde 3.4 ve yüzde 3.6 değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 yükselerek, Londra saati ile 08:34'te 281.66 puana çıktı. Endeks, PSA Peugeot Citroen ve Ericsson AB gibi önemli şirketlerin beklenenden daha iyi kar açıklaması ve Fed'in aşırı düşük faizleri uzunca bir süre daha koruyacağını açıklamasının etkisi ile, 16 Mart'ta gördüğü bu yılın en düşük seviyesinden yüzde 7.4 yükseldi.

Haziran vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.1 yukarıda seyrederken, MSCI Asya Pasifik Endeksi de aynı oranda yükseliş kaydetti.