Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya'da şirket kârlarının beklentileri aşması ve yenin düşmesiyle küresel ekonomik toparlanmaya ilişkin endişeler gevşedi; Japon hisseleri yükselişini ikinci gününde de sürdürdü.

Toyota Motor Corp. ve diğer otomobil üreticileri Goldman Sachs Group'un 11 Mart'tan sonra oluşan arz sorunlarının düzelmeye başladığını söylemesi üzerine değer kazandı. Japonya'nın 1 numaralı telekomünikasyon araçları üreticisi NEC Corp., kâr beklentisini yükseltmesinin ardından yüzde 5.3 oranında prim yaptı. Fukuşima'daki nükleer santralin operatörü Tokyo Electric Power, Nikkei gazetesinde çıkan ve şirketin kamu idaresine sokulacağı yönündeki haberin sonrasında yüzde 3.5 artış kaydetti. Finansal hizmet veren Orix Corp ise net gelirlerinde yüzde 15 artış beklediğini açıklamasıyla yüzde 4 yükseldi.

Piyasa oyuncularının küresel ekonominin yine yavaş yavaş artıya döndüğünü düşündüğüne dikkat çeken Tokyo'daki Daiwa Asset Management Co.'nun üst düzey stratejistlerinden Yoshinori Nagano, birçok şirketin bu yıl Dolar/Yen'in 80 yen seviyesinde seyretmesini beklediğini, bu sebeple bu seviyenin üzerine çıkışın piyasalarda olumlu bir etki yaptığını belirtti.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.6 artış kaydederek 9,878.79 puana yükseldi. Topix Endeksi ise yüzde 0.4 kazançla 859.96 puandan işlem gördü.