Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, bazı firmaların, düzgün yollarla finansman kaynakları bulamadıkları veya ulaşamadıkları için kendi kendilerine finansman modelleri üretmeye başladıklarını belirterek, ''Bu riskli iş, işte buna izin vermemek gerekiyor'' dedi.

Akgiray, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi ve Fuarını aynı çatı altında birleştiren ''ISTANBUL REstate''in açılışında yaptığı konuşmada, artık rakamların büyüdüğünü, ''satarım, yaparım, satarım yaparım'' mantığının geçerliliğini kaybettiğini söyledi. Vedat Akgiray, şunları kaydetti:

''Bir de maalesef bazen izliyoruz, bize de intikal ediyor şu veya bu şekilde, bazı firmalarımız, küçük azınlık tabii, düzgün yollarla finansman kaynakları bulamadıkları için veya ulaşamadıkları için kendi kendilerine finansman modelleri üretmeye başlıyorlar. Hafiften, bankacılık, aracı kurumluk yapmaya başlar gibi... Bu riskli iş, işte buna izin vermemek gerekiyor. Fakat belki de o firmalar veya kişiler konuyu iyi bilmedikleri için mecburen kendi kendilerine bulabildiği çözüm o. Biz SPK olarak sizlerden gelen her türlü yenilikçi, piyasayı büyütücü isteğe cevap vermeye hazırız.''

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Akgiray, ''Kötü bir vaka yok şu anda. Olmasın diye şu anda ikaz ihtiyacı duydum. Birisi izinsiz para toplama, halka arz gibi bir şey yaparsa tabii bu suçtur. Böyle bir şey var demiyorum, ama olmasın. Yasal yoldan, doğru yoldan finans piyasalarına ulaşmayı bilmiyorsa o firma, finansman lazım, hayaller, kafada bir şeyler kurulabilir, yanlış olmasın. Çünkü artık rakamlar büyüdü. En ufak bir siteye bakıyorsunuz birkaç yüz tane daire... 'batsın, çıksın, olsun' diyemeyiz'' şeklinde konuştu.

Akgiray, ''Yakın takip ediyorsunuz herhalde?'' sorusunu ise ''Ediyoruz tabii'' şeklinde yanıtladı.