Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Avusturya Maliye Bakanı Maria Fekter, Brüksel'e varışında yaptığı açıklamada, Strauss-Kahn'a, ciddi borç sıkıntısı çeken ülkelere acil kredi veren ve küresel finansal istikrarın sürmesine çalışan IMF'ye zarar vermekten kaçınmak için istifa etmeyi düşünmesi çağrısında bulundu.

Fekter, ''Hukuki konularda yorum yapmıyorum ancak söz konusu durum hesaba katılırsa kefaletle serbest bırakılmak reddedilmiş. Strauss-Kahn kuruma zarar verip vermediğini düşünüp taşınmalı'' diye konuştu.

İspanya Maliye Bakanı Elena Salgado da Strauss-Kahn'ın ''çok ciddi suçlamalarla'' karşı karşıya olduğunu, ancak bir istifa kararını, ''sadece Strauss-Kahn'ın alabileceğini'' söyledi.

''Birine dayanışmamı ve desteğimi göstermem gerekseydi, bu saldırıya uğrayan kadına olurdu'' diyen Salgado, Strauss-Kahn'ın cinsel tacizine maruz kaldığı iddia edilen kadına desteğini dile getirdi.

Lüksemburg Başbakanı ve Euro Grup Başkanı Jean-Claude Juncker ise Strauss-Kahn'ın kelepçeli görüntülerine tepki göstererek, ''Televizyonda gördüğüm görüntülerden hoşlanmadım. Çok üzgün ve kızgınım'' dedi.

Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde da Strauss-Kahn'ın durumunu, ''kırıcı ve acı verici'' olarak değerlendirdi.