Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, Japon yeninin euro karşısında sopn bir haftanın en düşük seviyesine inmesi ve şirketlerin iyi kar açıklaması ile yükselirken, emtia grubu, petrolün son üç haftanın en düşük seviyesinden yükselmesinin öncülüğünde değer kazandı. Asya hisselerindeki yükselişler, gösterge endeksin dört günlük düşüşünü tersine çevirmesine neden oldu.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1 yükselerek, Tokyo saati ile 13:00'te 135.17 puan seviyesine çıktı. Haziran vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.4 yükseldi. Japon yeni euro karşısında erken saatlerde 116.41 seviyesine kadar değer kaybettikten sonra 115.76 seviyesine geldi. Yeni Zelanda doları ve Malezya ringgiti güçlendi. ABD Hazine tahvilleri üç günlük yükselişini tersine çevirdi. Ham petrol fiyatları New Yoprk'ta yüzde 1.1 yükselriken, bakır, çinko ve nikel Londra'da en az yüzde 1'lik yükselişler gerçekleştirdi.

Hisse senetleri, Asya'nın en büyük casino işletmecisi SJM Holdings Ltd.'nin çeyrek dönem karının yüzde 85 arttığını açıklaması ve Dell Inc.'nin karının beklenenden daha iyi çıkması sonrası şirket karlarındaki büyümeye yönelik endişelerin azalması ile değer kazandı.

Mizuho Asset Management Co.'nun Tokyo ofisinden Seiichiro Iwamoto, "Yenin mevcut seviyesi piyasaya bir miktar rahatlık hissi veriyor ve bu da hisse senetlerini destekliyor" dedi ve "Belirsizlikler azalıyor" şeklinde görüş bildirdi.