Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de benzin stoklarının düşmesi ve Cushing'teki ham petrol stoklarının haziran ayından beri en büyük düşüşü göstermesinin ardından petrol New york'ta 3 ayın düşüğünden yükselişe geçti.

Petrol vadelileri  bugün yüzde 1.1 kadar yükseldi. Amerikan Petrol Enstitüsü'nden yapılan açıklamaya göre benzin arzı geçtiğimiz hafta 676 bin varil düştü. Bloomberg'in araştırmasına göre Enerji bakanlığı'nda bugün açıklanacak bir raporda 950 bin varil artış bekleniyor. API'den yapılan açıklamaya göre Cushing, Oklahoma ve Batı Teksas'taki ham petrol stokları 1.5 milyon varil azaldı.

"API verileri biraz baskın bir piyasaya işaret ediyor" diyen Australia & New
Zealand Banking Group Ltd enerji ve emtia analisti Serene Lim, "Veri cephesinden hafif bir gün olacak gibi görünüyor. Şu an sadece Enerji Bakanlığı'ndan gelecek envanteri bekliyoruz." yorumunda bulundu.

NYMEX'te işlem gören haziran teslimli ham petrolün varili 1.09 dolar kadar yükselerek 98 dolara ulaştı. Singapur'da ise 12.11'de 97.95 dolar oldu. Petrol kontratı ise dün 46 sent ya da yüzde 0.5 değer kaybederek 22 şubattan beri en düşük seviye olan 96.91 dolar oldu. Fiyatlar geçtiğmiz bir yıl içinde yüzde 41 arttı.

Londra merkezli ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'nda temmuz teslimli brent petrolün varili yüzde 0.9 ya da 97 sent tırmanarak 110.96 dolar oldu.