Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

ABD'ye geçen yıl gelen turistler, 134,4 milyar dolar tutarında harcama yaptı. Turistler, 2009'da 120,3 milyar dolarlık harcama gerçekleştirmişti.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre, Asyalı turistler sayesinde ABD'nin turizm gelirleri geçen yıl artış kaydetti.

Turist giderleri arasında en çok ulaşım giderlerinde görüldü. Ulaşım giderleri, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 18 oranında artarak 31,3 milyar dolara yükselirken, mal ve hizmet giderleri ise söz konusu dönemde yüzde 10 artarak 103,1 milyar dolara ulaştı.

Geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 39'luk artışla en çok Çinli turistlerin harcamalarında artış görüldü. Singapurlu turistlerin harcamaları yüzde 31, Güney Koreli, Kanadalı ve Brezilyalı turistlerin harcamaları ise yüzde 30'dan fazla artış kaydetti.

Bakanlık yaptığı açıklamada, istisnanın gerekçesini belirtmeden Lüksemburg, Belçika ve Fransa dışında geçen yıl ABD'ye tüm ülke ve bölgelerden gelen turistlerin toplam harcamalarında artış görüldüğünü vurguladı.

ABD Seyahat Acenteleri Birliği'nin geçen hafta yayımladığı raporda, ABD'ye gelen turistler sayesinde 2020 yılına kadar ülkede 1,3 milyon kişiye istihdam sağlayabileceği belirtildi.