Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Angela Merkel'in Avrupa'daki borç krizini kontrol altına almak ve yönetmek konusunda başırısız olduğunu savunan Almanya eski başbakanı Gerhard Schröder, Merkel'in şimdi borç krizindeki ülkelerine daha fazla yardım sunması gerektiğini belirtti.

Schröder, Merkel'in geçtiğimiz sene krizin ilk başladığı sırada çok yavaş hareket ettiğini ifade etti. Eski Alman başbakanı, Merkel'in bankalara ve tahvil sahiplerine Euro ülkelerine daha fazla kredi verilmesi için baskı yapması, ayrıca bütçe açıklarının düzeltilmesi için de bu ülkelere daha fazla süre tanınması gerektiğini savundu.

Schröder'in yorumları, şimdi Brüksel'deki maliye bakanları toplantısının ardından çıkan kararlarla uyuşabilir. Avrupalı maliye bakanları Brüksel'deki toplantılarının ardından, Yunanistan'ın borçlarının "hafif bir şekilde" yeniden yapılandırılması için maliyetin tahvil sahipleri tarafından da paylaşılmasını sağlayabilir. Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'nın lideri Angela Merkel ise birçok bakımdan Yunanistan'ın borçlarının yeniden yapılandırılmasını önlemek ve diğer etkin hamlelerde bulunmak için en söz sahibi konumlardan birinde bulunuyor.

"Bir liderlik sorunu göze çarpıyor" diyen Schröder, Almanyan'nın şu zamana kadarki politikaların çok fazla tereddüt içinde dönüp dolaştığını, ancak birinin çıkıp "yeter" demesinin zamanının geldiğini belirtti.