Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvilinin faizi, ABD2deki ekonomik büyümenin enflasyonu körüklemeye yetmeyeceği spekülasyonlarına bağlı olarak, bu yılın en düşük seviyesine yaklaştı.

Nominal ve enflasyona endeksli tahviller arasındaki faiz farkından elde edilen ve piyasanın enflasyon bekleyişlerini gösteren 10 yıllık başabaş oranı altıncı gün üst üste düştü ve geçen yılın Mayıs ayından bu yana en uzun süreli düşüş gerçekleşti. Barclays'ın bilgilendirme raporuna göre, bugün açıklanacak olan Fed raporu muhtemelen, iyileşen istihdam piyasasının merkez bankasının tahvil alım programını 30 Haziran'da bitireceği yönündeki görüşünü destekleyecek.

RIA Capital Ltd.'nin Edinburgh ofisinden sabit getirili menkul kıymetler stratejisti Nick Stamenkovic, "Bazı büyüme işaretlerine karşın, politka yapıcılar açık bir şekilde, faiz artırımı için acele etmiyorlar" dedi ve "Fed'in bugün açıklanacak olan toplantı tutanakları muhtemelen çıkış stratejisinin zamanlaması üzerinde odaklanacak" şeklinde görüş bildirdi.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvilinin faizi 1 baz puan düşerek, New York saati ile 07:02de yüzde 3.11'e indi. Mayıs 2021'de vadesi dolacak yüzde 3.125 faizli tahvilin fiyatı ise 100 3/32 seviyesinde. 10 yıl vadeli tahvilin faizi dün yüzde 3.10'a kadar düşerek Aralık ayından bu yana en düşük seviyesine indi.