Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Türk Telekom Arena Stadı'nda tören düzenledi.

Tören, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eşi Gül Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Hulusi Akar'ın, tören aracından halkı selamlamasıyla başladı.

19 Mayıs'ın, Mustafa Kemal Atatürk için uzun ve çileli bir yolculuğun başladığı gün olduğunu belirten Yıldız, ''Türk milletinin kurtuluşu için tutuşturulan ateşin alevlendiği gün bugün. Kurtuluş alevlerinin sadece Samsun'u değil, tüm vatanı sardığı bugün, milletimiz için kader günüdür'' dedi.

Muammer Yıldız, gençlerden çok şey beklediklerini ifade ederek, ''İçimizde bir yerlerde kaybolan duyguları çekip çıkarmanızı bekliyoruz'' dedi.

Konuşmanın ardından, öğrenciler, Türk ulusu ve Cumhurbaşkanı adına 3 defa ''Sağ ol'' şeref çağrısında bulunduktan sonra bando eşliğinde Gençlik Marşı'nı seslendirdi.

Gençler adına Üsküdar Kuleli Askeri Lisesi Komutanlığı öğrencisi Özer Gümüşay, ''Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi''ni okudu. Hitabeyi, stadyumdaki vatandaşlar ve askerler uzun süre alkışladı. Daha sonra, askeri ve sivil okullara mensup öğrenciler, askeri bando eşliğinde geçit töreni yaptı.

Tribünlerdeki öğrenciler de ellerindeki renkli kartonlarla, ''Yurtta Barış Dünyada Barış'', ''Türk Övün Çalış Güven'', ''92. Yıl Kutlu Olsun'', ''İstanbul 2011'', ''19 Mayıs 1919'', ''Cumhuriyet Erdemdir'', ''Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye'', ''Her Türk Asker Doğdu'' yazılarını oluşturdu.

Gösteriler sırasında, Üsküdar Kuleli Askeri Lisesi öğrencileri, ''Vatan Sana Canım Feda'', ''Tek Dil, Tek Bayrak, Tek Vatan'' ile Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasını oluşturdu. Tribündeki öğrenciler de ellerindeki fonlarla ''kalbimizdesin'' yazısı yazdı.

Kutlama törenine, saha içi gösteri grupları için 36 sivil okuldan bin 728 öğrencinin yanı sıra, Üsküdar Kuleli Askeri Lisesinden 640 öğrenci olmak üzere 2 bin 368 öğrenci görev yaptı.

Tören sonunda da Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde il çapında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Hulusi Akar ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından öğrencilere takdim edildi.

Törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eşi Gül Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Hulusi Akar, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve diğer ilgililer katıldı.