Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İki yıl vadeli ABD Hazine tahvilinin faizi, ABD ekonomisinin yavaşlamakta olmasının, traderların Fed'in faiz artırımını ilk çeyreğin ötesine erteleyeceği bekleyişlerini güçlendirmesi sonrası son dokuz haftanın en düşük seviyesine yaklaştı.

Vadeli kontratların işaret ettiği üzere, Fed'in Mart 2012'ye kadaR Fed'in faiz artırma ihtimali, bir ay önceki seviyesi olan yüzde 48'den yüzde 32'ye düştü. Chicago Fed Başkanı Charles Evans, ekonomi, istihdam piyasası ve enflasyon görünümündeki iyileşmelerin, merkez bankasının rekor büyüklükteki teşvik programını daraltmaya başlaması için yeterli olmadığını söyledi.

Commerzbank AG'nin Londra ofisinden sabit getirili menkul kıymetler stratejisti David Schnautz, "Son ekonomik verilerin tutarlı biçimde aşağı çıkması, açık bir şekilde ekonomik görünümü olumsuz etkiliyor ve bu da Fed'in sabit kalmasını sağlıyor" dedi ve "Aylar yerine çeyrek dönemler hakkında konuşuyoruz. Bu açıdan bakıldığında, ABD getiri eğrisinin yakın ucunda para politikası baskısı görünmüyor" şeklinde görüş bildirdi.

İki yıl vadeli ABD Hazine tahvilinin faizi fazla bir değişiklik göstermeyerek, Londra saati ile 10:18'de yüzde 0.53 seviyesinde kaldı. Nisan 2013'te vadesi dolacak yüzde 0.625 faizli kağıdın fiyatı 100 6/32 seviyesindeydi. İki yıl vadeli kağıdın faizi, 17 Mayıs'ta yüzde 0.51'e kadar düşerek 15 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine indi ve 2011 yılının en düşük seviyesini gördü.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvilinin faizi yüzde 3.17 seviyesine geldi. Faiz, şimdi yüzde 3.09 seviyesinde bulunan 200 günük hareketli ortalama seviyesini, 18 Mayıs'ta kırmaya 1 puan yaklaşmıştı.