Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Aralarında Genting Bhd.'nin de yer aldığı Asya'daki şirket kazançlarının ABD'de hayal kırıklığına yol açan ekonomik verilerin önüne geçmesiyle Asya Borsaları 2. gününde de değer kazandı ve endeks 4. haftasındaki kayıplarını azaltmış oldu.

Asya'nın en büyük üçüncü kumarhane işletmecisi Genting, ilk çeyrekte kârını 3'e katlamasının ardından yüzde 1.1 değerlendi. Kablo tedarikçisi Senshu Electric Co. ilk çeyreğe ait kâr beklentisi yükseltmesi üzerine yüzde 6.7 artış kaydetti. Wal-Mart mağazalarının en büyük giyim ve oyuncak tedarikçisi Li&Fung Ltd., ABD ekonomisinin beklentinin altında büyüme kaydetmesi ve işsizlik başvurularındaki artışın etkisiyle yüzde 3.9 değer kaybetti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.6 kazançla 134.15 puana ulaştı. Endeks, önceden kaydettiği yüzde 0.2'ye varan kayıplarını da telafi etti.

Piyasadaki son düşüşler göz önünde bulundurulduğunda, hisse değerlemelerin yatırımcılar yukarı yönlü bir alan tanıdığına dikkat çeken Nikko Asset Management Co.'nun yatırım müdürü Ng Soo Nam, ABD'nin ekonomik toparlanma konusunda sıkıntıli bir evrede olmasına rağmen, hıza ilişkin bir değişiklik olmadığını, şirket kazançlarının da olumlu geldiğini belirtti.

Güney Kore Kospi Endeksi yüzde 0.6, Avustralya S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.3 yükselirken, Japon Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.2; Çin'deki Şanghay Bileşik Endeksi ise yüzde 0.4 geriledi.