Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İngiliz Observer gazetesi, Bahreyn'deki protestoların bastırılması için bu ülkeye gönderilen Suudi Arabistan askerlerini İngiltere'nin eğittiğini yazdı.

İngiltere Savunma Bakanlığının, İngiliz personelinin zaman zaman Suudi Arabistan milli muhafızları için eğitimler düzenlediğini doğruladığını belirten gazete, bir tuğgeneralin başında olduğu 11 kişilik İngiliz askeri personelinin eğitimi verdiğini kaydetti.

Gazetenin İngiliz Savunma Bakanlığından edindiği bilgilere dayandırdığı haberinde, Suudi Arabistan askerlerine, temel askeri eğitimin yanı sıra bomba imha etme, arama, düzen sağlama ve keskin nişancı eğitiminin verildiği bildirildi.

Observer, İngiliz hükümetinin geçen Mart ayında Bahreyn'deki protestolar bastırılırken, bundan endişe duyduğunu açıkladığını hatırlattı ve bu çelişkili durumun insan hakları gruplarının tepkilerine neden olduğunu yazdı.

Haberde, Bahreyn kraliyet ailesinin ülkede Mart ayındaki protestoları bastırmak için 1200 Suudi askerini kullandığı anımsatıldı. Gazete, geçen yıl İngiltere'nin Suudi Arabistan ile 110 milyon sterlinlik 163 adet askeri ekipman ihracatı ruhsatına onay verdiğine de dikkati çekti.