Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'daki borç krizi ve ivme kazanan enflayonun yatırımcıyı varlığını korumak için daha güvenli limanlara itmesi ile geçtiğimiz hafta şubat ayından beri en büyük tırmanışını gösteren gümüş vadelileri değer kazandı, altın ise iki haftalık rallisini genişletmeye hazırlanıyor. Yuan bazında altın ise rekor kırdı.

Geçtiğimiz haftaki 7.9'luk tırmanışını aşan temmuz teslimli altının onsu yüzde 1.4 kadar sıçrayarak 38.395 dolardan işlem gördü. Spot altın ise pek fazla değişim göstermeyerek Singapur'da 11.08'de 1,535.95 dolar oldu. Şangay'da yuan bazında altının gramı ise bugün tüm zamanların rekorunu kırarak 319.90 yuandan (49.34 $) işlem gördü.

Yunanistan Başbakanı George Papandreou, muhalefet partilerinden istediği desteği göremese de daha büyük kemer sıkma politikaları için bastıracağını açıkladı. G-8 liderlerinden küresel ekonominin güçlendiği açıklamasının gelmesinin ardından 24 emtianın işlem gördüğü Standard & Poor's GSCI Endeksi ise geçtiğimiz hafta rallisini 3. haftaya taşıdı.

"İnsanların Avrupa'nın borç krizi ile ilgili huzursuz olmaya başlamaları şile beraber altın yukarı yönlü trende geçti." diyen Seul merkezli KEB Vadeliler Co. trader'ı Chae Un Soo, "Altın bu hafta rekor kıracak ve ağır kar satışlarıyla da karşı karşıya kalacak." yorumunda bulundu.