Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

G-8 ülkelerinin dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin ekonomik toparlanmasının yavaşladığı yönündeki açıklaması ve Japon hisselerinin gereğinden fazla satıldığına ilişkin spekülasyonlar arasında kalan Tokyo Borsası, kazanç ve kayıplar arasında gidip geldi.

Bravia televizyonlarının da üreticisi olan Sony Corp., ABD'de konut alımının beklentilerin çok altında kalması ve yenin dolar karşısında değerlenmesi üzerine yüzde 1.9 düşüş kaydetti. Japonya'nın en büyük 2. otomobil üreticisi Honda Motor Co., hackerların şirketin Kanadalı müşterilerine ait bilgilerine ulaşmasının ardından yüzde 1.3 geriledi. Japonya'nın üçüncü büyük imar şirketi Sumitomo Realty & Development Co., Barclays Capital'in şirketin hisselerinin ağırlığını yükseltmesiyle yüzde 1.3 oranında ralli yaptı.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.2 kayıpla 9,503.74 puana gerileyerek, haftalık kayıplarını 3. haftasına taşımış oldu. Topix endeksi de Nikkei gibi yüzde 0.2 değer kaybederek 823.46 puana düştü.

Piyasalarda ABD'den gelen olumsuz veriler sebebiyle zayıflık algısı oluştuğunu ancak tam anlamıyla bir hız kesmenin belirmediğine dikkat çeken Shinkin Asset Management Co.'nun fon  yöneticilerinden Hiroshi Fujimoto, "yatırımcılar şu anki fiyat seviyesinden memnun görünüyor. Hisseler yükseldiğinde satış görüyorsunuz ancak bir yandan insanlar düşükken almayı da tercih ediyor" dedi.