Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüksek çıkan şirket karlarının, Avrupa'nın borç krizinin, yavaşlamakta olan küresel büyüme ortamında, daha da kötüleşeceği endişelerine ağır basması sonrası, üçüncü günde de yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, 2.63 puan ya da yüzde 0.2 yükselerek, Seul saati ile 16:40'ta 1,150.45 puana çıktı. Endeks böylelikle 22 Nisan'dan bu yana en uzun süreli çıkış dönemini gerçekleştiriyor. Filipinler Borsası gösterge endeksi yüzde 0.5 yükselirken, Tayvan'da Taiex Endeksi yüzde 0.2'lik bir çıkış gösterdi. Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.3 kaybederken, Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.1 gerileyerek sekizinci günde de aşağı yönde hareket etti.

Hindistan'ın en büyük ilaç şirketi Sun Pharmaceutical Industries Ltd., karının beklentileri aşması sonucu değer kazandı. Güney Kore'de gemi yapım şirketi STX Offshore & Shipbuilding Co., 150 milyon dolarlık sipariş almasının ardından yükseldi ve diğer Koreli gemi yapım şirketlerinin değer kazanmasına öncülük etti. Semiconductor Inc., teknoloji ürünlerine talebin zayıflayacağı beklentisi ile birlikte, diğer ihracatçı şirketlerin de düşmesine destek oldu.

ING Investment Management Korea Ltd.'den şef yatırım yetkilisi Chung Yun, "Avrupa'da süregelen borç sorunları ve ABD'deki ekonomik verilerin iyi çıkmaması ile birlikte, şimdilerde piyasalarda açık bir yön görmüyoruz" dedi ve Bu durum, mevcut çeyrek dönem için kar tahminlerinin gelmeye başlayacak olmasından dolayı, Haziran ayının sonuna kadar sürer" şeklinde görüş bildirdi.