Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Stoxx Europe 600 Endeksi'nin dört hafta üst üste düşüş göstermesinin ardından, durgun seyrediyor. Alman kamu hizmetleri şirketleri düşerken, otomobil üreticileri değer kazandı. Asya hisse senetleri ise artı ve eksi bölgeleri arasında dalgalandı.

Almanya'nın en büyük enerji şirketleri RWE AG ve EON AG, hükümetin 2022 yılına kadar tüm nükleer reaktörleri kapatma kararı alması sonrası yüzde 1.5'in üzerinde değer kaybetti. Fiat SpA, yıl sonuna kadar, Chrysler Group LLC'deli ABD hükümetinin hisselerini satın almayı planladığını açıklamasının ardından yükseldi.

Gösterge endeks Stoxx 600 yüzde 0.1'in altında bir yükseliş göstererek, Londra saati ile 08:58'de 279.08 puana geldi. MSCI Asya Pasifik Endeksi pek fazla bir değişiklik göstermezken, Haziran vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.1 yükseldi. ABD ve İngiltere piyasalarının bugün tatil nedeniyle kapalı olmasından dolayı işlem hacimleri muhtemelen düşük kalacak.

Stoxx 600 Endeksi, Yunanistan'ın borçlarını yeniden yapılandırmak durumunda kalacağı yolundaki spekülasyonlar ve bölgedeki diğer ekonomilerin de kötüleşeceği endişeleri ile, dört hafta üst üste aşağı yönde hareket etti. 17 Şubat'ta gördüğü bu yılki zirvesinden yüzde 4.2 düşen endeks, en son Temmuz 2008'de beş hafta üst üste düşüş göstermişti.

Paris'te Ofi Patrimoine'den fon yöneticisi Jacques Porta, "Tisk almak zor" dedi ve "Yunanistan hikayesi aynı ve umduğumuzdan daha uzun sürüyor. Karamsar değiliz ve hisse senedi piyasalarındaki düşüşler alım fırsatları getiriyor. Ancak gelişmeleri dikkate alarak, tut ve bekle durumundayız" şeklinde görüş bildirdi.