Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Ticaret Odası (BCC), ekonomik büyüme görünümünü düşürdükten sonra, İngiltere Merkez Bankası'nın faiz artıracağı tarih konusundaki tahminini ileriye çekti.

BCC Baş Ekonomisti David Kern, Merkez Bankası'nın politika faizini Ağustos ayında yüzde 0.50'den yüzde 0.75'e çıkaracağı tahmininde bulunduklarını söyledi. Londra merkezli lobi grubu, Mart ayında yaptığı açıklamada, Merkez Bankası'nın faiz artırımına Mayıs ayında gideceği tahmininde bulunmuştu. Diğer bir rapor, İngiltere'de konut fiyatlarının bu ay düştüğünü gösterdi.

İngiltere Merkez Bankası, ekonomiyi desteklemek için, enflasyonun hedef seviye olan yüzde 2'nin iki katına çıkmasına karşın politika faizini sabit tutuyor. BCC, gayrı safi yurtiçi hasılanın bu yıl yüzde 1.3 ve gelecek yıl yüzde 2.2 büyümesini bekliyor. Daha önceki tahminler sırasıyla yüzde 1.4 ve yüzde 2.3 büyüme şeklindeydi.

Kern, "Faizlerin dördüncü çeyreğe kadar sabit tutulduğunu görmeyi tercih etmemeize karşın, İngiliz işletmelerin küçük çaplı artışları absorbe edebileceğine inanıyoruz" dedi ve "Ancak Merkez Bankası Para Politikası Komitesi çok temkinli hareket etmeli ve sıkılaştırma konusunda fazla agresif olmamalı" şeklinde görüş belirtti.

BCC, İngiltere Merkez Bankası'nın politika faizini bu yıl yüzde 1'e ve 2012'nin sonunda yüzde 2.75'e yükseltmesini bekliyor.