Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Berlin Hükümeti, borçların yeniden düzenlenmesi yerine, direk olarak ülkeye yeni bir kurtarma paketinin çıkarılmasını tartışıyor. Berlin'in son günlerde Yunanistan'a ilişkin ilk ödünü olarak görülen bu durum, borç krizindeki ülkeye de rahat bir nefes aldıracak.

Avrupa'nın desteği olmaksızın Yunanistan'ın Temmuz ortası itibariyle iflasın eşiğine sürükleneceği düşünülüyor. Şimdiki senaryoya göre, kısa vadede tahvil sahipleri de daha önceden Almanya'nın aksini savunduğu gibi  ülkenin borçlarının yükü ve borçlarıyla başetmek zorunda kalmayacak.

Diğer yandan bazı Alman yetkililer, hâlen daha kısa vadeli bir “ayar” seçeneğinin işe yarayabileceği konusundaki ümitlerini kaybetmedi.

Atina'da biraraya gelen Avrupa Merkez Bankası, IMF ve Avrupa Komisyonu yetkilileri, Yunanistan için para bulmanıın yollarını arıyor.

Euro Bölgesi liderleri, 110 milyar euroluk kurtarma paketine rağmen, Yunanistan'ın 30 milyar euro açığı olacağını belirtiyor.

Juncker: Yardım kararı Haziran'ın sonuna kadar verilecek

Euro Grup Başkanı Jean-Claude Juncker, Yunanistan'a yardım kararının Haziran ayı  sonuna kadar verileceğini söyledi. Paris'te konuşan Juncker, borçları tamamen yeniden yapılandırmanın ise söz konusu olmadığının altını çizdi.

Smaghi: Yunanistan'ın somut taahhütlere ihtiyacı var

Avrupa Merkez Bankası üyesi Lorenzo Bini Smaghi ise Yunanistan'ın gelecek yıla kadar 60 milyar ile 70 milyar euroya daha ihtiyacı olduğunu, Yunanistan'ın Avrupa ülkelerden 20 milyar euro daha yardım alabileceğini belirtti

Smaghi, planın üzerinde daha fazla çalışılması gerektiğini ve her durumda Yunanistan hükümetinin finansal durumu düzeltmek için çalışma konusunda somut taahhütlere ihtiyaç bulunduğunu belirtti.

Smaghi, yeniden yapılandırma yoluyla borçların herhangi bir şekilde azaltılmasını ihtimalini reddetti.