Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Küresel ekonomik toparlanmanın hız kestiğine ilişkin endişeler sebebiyle doların düşeceğine oynayan yatırımcılar, açtıkları pozisyonları Aralık'tan bu yana en hızlı şekilde kapamaya başladı; dolar 8 haftanın en yüksek seviyesine yükseldi.

ABD dolarının euro, yen, İsviçre frangı ve Kanada doları karşısında düşeceğine oynayan vadeli işlem traderları, bu pozisyonlarını azaltırken, doların, İngiliz sterlini karşısında yükseleceği yönündeki pozisyonlarını artırdı.

27 Mayıs'ta yayınlanan raporlar, Euro Bölgesi'nde güven endeksi 7 ayın en düşüğüne gerilediğine işaret ederken, ABD'de tüketici harcamaları beklentilerin altında bir yükseliş kaydetti. ABD'nin en çok ticaret yaptığı 6 ülkenin para birimi karşısında doların hareketini izleyen Dolar Endeksi bu ay yüzde 2.7 değerlendi.

Doların short pozisyonlarındaki sıkışmasının azaldığına dikkat çeken Nordea Bank AB'nin baş Döviz stratejisti Niels Christensen, "eurodaki belirsizlik, yatırımcıların eurodaki long pozisyonlarını gevşetmelerine sebep oluyor; bu da dolar yönünde doğal bir akış yaratıyor. Birçok pozisyon da gelişen piyasalardan ve emtia cinsi para birimlerindeki geçişkenlikle bozuldu" dedi.