Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Avrupalı yetkililerin Yunanistan için ek mali yardım yapacakları spekülasyonları ile değer kazanırken, euro son üç haftanın en yüksek seviyesine çıktı. ABD endeks vadeli kontratları ve Asya hisse senetleri de yükseldi

Standard Chartered Plc, Nomura Holdings Inc.'nin hisse tavsiyesiyşe birlikte yüzde 1.2 yükseldi. Voestalpine AG, şirketin tüm yıl için karının yaklaşık beş kat artmasının ardından yüzde 1.8 yükseldi.

Gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 0.6 yükselerek, Londra saati ile 08:23'te 280.54 puan seviyesine çıktı. Endeks, Yunanistan'ın borçlarını yeniden yapılandırmak durumunda kalacağı ve Euro Bölgesi'nin diğer ekonomilerinin de kötüleşeceği endişeleri ile, dört hafta üst üste düşüş göstermişti. Endeks 17 Şubat'ta ulaştığı bu yılın zirvesinden yüzde 3.7 düşmüş durumda.

ING Investment Management'tan strateji müdürü Valentijn Van Nieuwenhuijzen, "Yunanistan konusunda çok sayıda olumsuz haberlerin geldiği ve daha sonra tekrar bir sıçramanın görüldüğü bir dönemden geçiyoruz" dedi ve "Yunanistan'ın önümüzdeki birkaç ay içinde iflas edeceği ihtimali düşüyor görünüyor" şeklinde görüş bildirdi.

Avrupa maliye bakanlarının başkanı Jean-Claude Juncker'in dün, Avrupa liderlerinin Yunanistan'a yeni yardım paketi konusunda Haziran ayının sonuna kadar karara varacaklarını söylemesi ve total bir borç yapılandırmasının olmayacağını söylemesinin ardından, euro dolar karşısında ralli yaptı.

AB, IMF ve Avrupa Merkez Bankası'ndan yetkililerin geçen yılki 110 milyar euroluk (158 milyar dolar) yardım paketinin son dilimi için gözden geçirmelerini önümüzdeki günlerde tamamlaması bekleniyor. Ardından AB ek yardım için planını hazırlayacak.