Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya'da işsizlik, ihracat ile hızlanan büyüme ve işletmeler ve tüketicilerin artan harcamalarının istihdam artışını getirmesine bğlı olarak, Mayıs ayında düştü. İşsizlik böylelikle 23'ncü ay üst üste gerileme göstermiş oldu.

İşsiz kalan insan sayısı, Mayıs ayında, mevsim etkilerinden arındırılmış rakamla 8,000 düşerek 2.97 milyana geriledi. Bloomberg'in araştırmasına göre, bu verinin 30,000 düşmesi bekleniyordu. İşsizlik oranı ise yüzde 7'ye düşerek, iki Almanya'nın birlşmesinden sonra rakamların tutulmaya başladığı 1991'den bu yana en düşük seviyeye indi.

Avrupa'nın en büyük ekonomisinde işsizliğin düşmesi,  borç sorunu çeken ülkelerin bütçe açıkları ve artan petrol fiyatlarının tüketimi olumsuz etkilemesine karşın, Almanya'nın gücünü gösteriyor. Ancak, Frankfurt'ta Global Insight Inc. ekonomisti Timo Klein, buna karşın, Almanya'da istihdam piyasasının hız kaybedebiliyor olabileceği yönünde işaretlerin görüldükğünü söyledi.

Klein, "Açık bir şekilde, durum altı ay önceye göre daha iyi" dedi "Ancak cari rakamlara bakarsanız, bir miktar soğuma olduğu yönünde işaretler var" şeklinde görüş bildirdi.