Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

(A.A) - Lübnan'da düzenlenen Yapı Fuarı'na Türkiye'den 37 firma katılarak büyük ilgi gösterdi. Fuarı gezen Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız, "Türkiye'nin Lübnan'la 1 milyar dolara yakın ticaret hacmi var. Bu tür fuarların bu ticaretin daha da artmasına katkıda bulunacağını düşünüyoruz" dedi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta BİEL Fuar Merkezi'nde düzenlenen 16. Yapı Fuarı, Ekonomi ve Ticaret Bakanı Muhammed El Safadi ve Maliye Bakanı Raya el Hasan'ın bu akşam açılış kurdelesini kesmesiyle açıldı. Açılışa Türkiye'nin Beyrut büyükelçisi İnan Özyıldız da katıldı.

Özyıldız, fuara katılan 37 Türk firmasının standlarını gezerek, sergilenen ürünler hakkında ayrıntılı bilgi aldı. Özyıldız, daha sonra yaptığı açıklamada, fuarın Lübnan'ın en önemli yapı fuarlarından biri olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bu fuar, firmalarımızın yabancısı olduğu bir fuar değil. Bu yıl 37 firma katılıyor. Birkaç tanesi daha önce katılmış bazıları ilk kez geliyor. Türkiye'nin değişik yerlerinden katılım olduğunu gördüm. Gurur duyduk. Türkiye'nin Lübnan'la 1 milyar dolara yakın ticaret hacmi var. Bu tür fuarların bu ticaretin daha da artmasına katkıda bulunacağını düşünüyoruz. Açılışa Lübnan bakanlar kurulundan iki bakanın da katılmış olması, verdikleri önemin bir göstergesi."

Alınan bilgiye göre, 25 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuara bu yıl 26 ülkeden 500 firma katılıyor.

3 Haziran tarihinde sona erecek fuarla ilgili bilgi veren Türk fuarcılık şirketi SenExpo yetkilisi Duygu Akkuş, fuara gecen yıllara göre bu yıl daha fazla firmanın katıldığını ve Lübnan'da istikrarın sürmesi halinde gelecek yıl daha fazla bir katılım beklediklerini söyledi. Akkuş, Türkiye'den de kapı, pencere, yalıtım, boya ve mermer alanında 37 şirketin, 746 metrekarelik alanda ürünlerinin tanıtımını yaptığını belirtti. Fuarda, İGEME de açtığı stantta Türkiye'nin ihracat ürünleri hakkında bilgi veriyor.