Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya piyasalarında, ABD'de toparlanmanın yavaşlama olduğunu göstermesi beklenen veri öncesi ve Çin'de imalat sanayi büyümesinin yavaşladığını gösteren verinin ardından, dolar euro karşısında son üç haftanın en düşük seviyesine inerken, metaller değer kaybetti. Asya hisse senetleri, teknoloji şirketlerinin öncülüğünde yükseldi.

Dolar euro karşısında, Tokyo saati ile 12:58'de euro başına 1.4418 dolara düştü. Parite dün 1.4396 dolar seviyesindeydi. Avustralya doları yüzde 0.7 güçlendi. Nikel ve kurşun metallerdeki düşüşe öncülük ederken, spot gümüş üç günlük yükselişini tersine çevirdi. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 yükseldi. Endeksin teknoloji grubu yüzde 0.6 değer kazandı. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.3 geriledi. Haziran vadeli Standard & Poor's 500 (S&P 500) vadeli kontratı ise yüzde 0.2 yükseldi.

Bloomberg'in araştırmalarına göre, bugün açıklanacak olan ABD imalat sanayi verisinin yavaş bir hızda büyümesi ve şirketlerin daha az istihdam artırması bekleniyor. Bugün açıklanan verilere göre, Çin'de satınalma yöneticileri endeksi son dokuz ayın en düşük seviyesine inerken, Güney Kore'nin ihracatı beklenenden daha yavaş arttı. Avustralta'da gayrı safi yurtiçi hasıla ilk çeyrekte yüzde 1.2 daraldı. Bu düşüş beklenendan daha küçük çaplı oldu.

SMBC Nikko Securities Inc.'in Tokyo ofisinden hisse senedi müdürü Hiroichi Nishi, "ABD ekonomisinin görünümü konusunda hala bir miktar belirsizlik var" dedi

Dolar, bugünkü ABD verileri öncesi, 16 para biriminin 12'si karşısında değer kaybetti ve yen karşısında yüzde 0.4 düşerek 81.22 seviyesine indi. ABD Hazine kağıtları fazla değişiklik göztermedi. 10 yıl vadeli Hazine kağıdının faizi yüzde 3.07 seviyesindeydi