Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de New York Borsası hisse senetleri, dün gösterge endeks Standard & Poor's 500'ün (S&P 500) Mart ayından bu yana en düşük seviyesine inmesinin ardından istikrar kazanması ile birlikte durgun seyrediyor.

Limited Brands Inc. ve Gap Inc., pwerakendecilere gelen satışlara öncülük ederken,  Bank of America Corp., Citigroup Inc. ve Wells Fargo & Co., Moody's'in bu bankaları olası not indirimi için izlemeye alması sonrası yüzde 1.2'nin üzerinde düşüşler gösterdi. Goldman Sachs Group Inc., konuya yakın iki kişinin, bankanın New York Bölge Savcılığı'ndan, kredi krizine neden olan faaliyetleri dolayısıyla mahkeme celbi aldığını söylemesinin ardından yüzde 1.8 geriledi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.1 yükselerek, New York saati ile 10:05'te 1,316.40 puana yükseldi. Gösterge endeks dün, ADP özel sektör istihdam verisinin beklenenden çok daha kötü çıkmasının yarınki tarım dışı istihdam verisi için kötümserlik yaratması sonucu, yüzde 2.3 düşmüştü. Dow Jones Endeksi ise 2.61 puan ya da yüzde 0.1'in altında bir yükseliş göstererek 12,292.75 puana çıktı.

Lisle, Illinois'teki Oakbrook Investments'tan Peter Jankovskis, "Yarınki istihdam verisi öncesi hiç kimse güçlü hareketlere girmeyecek" dedi ve "Oldukça zayıf ekonomik veriler görüyoruz. Yatırımcılar, bunun geçici bir yavaşlama olduğunu düşünmeleri için daha fazla işaret görmeliler" şeklinde görüş bildirdi.