Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ekonomistlerin olumsuz beklentilere sahip olduğu ABD'nin tarımdışı istihdam verilerinin açıklanması öncesinde Asya Borsaları dalgalı seyretti. Bugün açıklanacak olan istihdam verilerinin, ABD ekonomisindeki bozulmalara işaret etmesi bekleniyor.

Satışlarının yüzde 44'ünü Kuzey Amerika'da gerçekleştiren Honda Motor Co. yüzde 0.7 değer kaybetti. Güney Koreli elektronik üreticisi LG Electronics, cep telefonu biriminde ikinci çeyrekte de iyileşme beklemediklerini açıklamasının ardından yüzde 2.3 geriledi. Avustralyalı bira üreticisi Foster's Group Ltd., Grupo Modelo SAB de CV ve Molson Coors Brewing Co.'nun ortaklık teklifinin ardından değerlendi.

Yatırımcıların istihdam verilerini izlemek üzere beklemede kaldıklarını belirten Nomura Holdings Inc.'in stratejistlerinden Juichi Wako, ABD'den gelen son verilerin olumsuz olduğunu, bu sebeple Çalışma Bakanlığı'nın istihdam verilerinin bazı konularda belirsizliği azaltacağını ifade etti.

Bugün kayıplar ve kazançlar arasında gidip gelen MSCI Asya Pasifik Endeksi, ufak bir değişiklikle 134.47 puandan işlem gördü. Endeks önceki 4 haftada Avrupa'daki borç krizi ve küresel ekonomik toparlanmanın yavaşladığına ilişkin spekülasyonların etkisiyle düşük kapamıştı.