Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de açıklanacak olan tarım dışı istihdam verilerinde beklentilerin düşük olmasıyla, ekonomiye ilişkin endişeler arttı; dolara yene karşı satış geldi. Olumsuz verilerin, Fed'in sıkılaştırma politikalarını da erteleyeceğinin sinyalini vermesiyle ABD doları, yen karşısında son üç haftanın en düşük seviyesinden işlem gördü.

Çin'de imalat dışı satın alma yöneticileri PMI endeksinin Mayıs ayında düşüş kaydetmesinin ardından Asya Borsaları kazançlarına ara verdi; yen 16 önemli para biriminin 15'i karşısında değer kazandı. Euro ise dolar karşısında Mart'tan bu yana en uzun süreli kazanç dönemini yaşıyor. Eurodaki yükselişte önümüzdeki hafta açıklanacak olan ve Avrupa'da tüketici fiyatları enflasyonunun hızlanacağı yönündeki beklentiler etkili oldu.

İlk çeyrekte hız kesen ABD ekonomisindeki yavaşlamanın ikinci çeyreğe de yansıyacağına dikkat çeken Commonwealth Bank of Australia'nın stratejistlerinden Richard Grace, ABD dolarının aşağı yönlü baskı altında olacağını söyledi.

Dolar, yen karşısında 80.90'dan 80.72'ye geriledi. Dolar/Yen paritesi dün 80.57 seviyesinden 13 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesini test etti.

Euro/Dolar paritesi ise 1.4491'den 1.4487 seviyesine geri çekildi. Dolar, euro karşısında 27 Mayıs'tan bu yana yüzde 1.2 değer kaybetti. Dolar, euro karşısında dün erken saatlerde 1.4518 seviyesine gerileyerek, 6 Mayıs'tan bu yana en düşük düzeyini kaydetmişti. Euro/Yen paritesi ise 116.95 yenden  işlem gördü.