Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Araştırmaya göre, küresel ekonomik büyümenin sekteye uğrayabileceği endişesi ile talep azalabilir, bakır düşüş kaydedebilir.

Bloomberg'in araştırmasına göre 15 analist, yatırımcı ve trader'ın 7'si yani yüzde 47'si bakır fiyatlarının önümüzdeki hafta düşüş kaydedeceği yönünde görüş bildirdiler. 6 kişi fiyatlarda yükseliş beklerken 2 kişi ise pek fazla değişim olmayacağını belirtti.

Londra Metal Borsası'nda işlem gören bakırın metrik tonu dün itibarı ile bu hafta yüzde 2.8 düşüş kaydederek 8,943.50 dolardan işlem gördü.

"Bakırın yükseliş trendine geçmesini biraz zor görüyorum." yorumunda bulunan Bank of America Merrill Lynch analisti Michael Widmer, "Birçok ülkeden gelen birçok düşük makro data var elimizde." dedi.

Ticaret Bakanlığı'ndan dün yapılan açıklamaya göre Japonya'daki depremin arzı kısması ve uçak yakıtına olan talebin azalması ile ABD nisan ayı fabrika siparişleri bir yılın en düşük seviyesinde geldi. Çin'in PMI Endeksi ise nisan ayındaki 52.9 seviyesinden mayıs ayında 52 seviyesine geriledi.

Bloomberg'in 139 haftadır yapılan haftalık bakır araştırmasından 68 hafta sonuçları ya da yüzde 49'u tahminleri doğruladı.