Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvilleri, tarım dışı istihdamın Mayıs ayında gevşek çıkacağı beklentilerine bağlı olarak yükseldi ve üçüncü haftayı da artıda kapatmaya hazırlanıyor.

ABD tahvilleri dünkü düşüşün ardından toparlandı. 10 yıl vadeli tahvil dün son üç ayın en hızlı düşüşünü gerçekleştirmişti. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service, dün, ABD'nin "Aaa" olan kredi notunu olası indirim için izlemeye aldı ve hükümet borçlanma limitini artırmazsa not indirimine gideceğini kaydetti. Dünyanın en büyük ekonomisinde yavaşlama olduğu yolundaki işaretler, gösterge tahvil olan 10 yıl vadeli kağıdın faizini, 1 Haziran'da gördüğü bu yılın en düşük seviyesi olan yüzde 2.94'ün sekiz baz puan uzağına getirdi.

Credit Agricole SA'nın Londra ofisinden Luca Jellinek, "Hazine kağıtları bir süredir kararlı bir yukarı trendde ve bu hareket bu trendin bir devamı" dedi ve "Bu durum büyük ölçüde, ABD'den son dönemde gelen zayıf ekonomik verilerden kaynaklanıyor ve bu da piyasadaki toparlanmanın yavaş ve kademeli olacağı yönündeki görüşünü teyit ediyor" şeklinde görüş bildirdi.

10 yıl vadeli Hazine tahvilinin faizi 3 baz puan düşerek, New York saati ile 07:00'de yüzde 3.00'e indi. Mayıs 2021'de vadesi dolacak yüzde 3.125 faizli kağıdın faizi 7/32 ya da 1,000 dolar nominal değerli beher kağıt için 2.19 dolar yükselerek 101 1/32 seviyesine çıktı.

10 yıl vadeli tahvilin faizi üç haftada 17 baz puan düştü. Düşüşte dün, 8 Şubat'tan bu yana en hızlı artış olan 9 baz puanlık artış ile bir günlük ara gerçekleşmişti.