Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Başkanı Angel Gurria, ''küresel ekonomideki toparlanmanın yavaşladığını, ancak çift dipli resesyona girmesinin mümkün olmadığını'' söyledi.

Kanada'nın başkenti Ottawa'da bir konferansa katılan Gurria, ''Bizim söylediğimiz bazı aşağı yönlü riskleri belki de teyit edecek bilgi muhtemelen somut gerçeğe dönüşüyor. Genelleşmiş toparlanma içinde yavaşlama görüyoruz'' dedi.

Tüketiciler ve bankaların kredi büyümesinde azalma gördüğünü de ifade eden Gurria, ''Tüketicilerin psikolojisi tarafında ve aynı zamanda kredi verenlerin tarafında düşüşün olduğu bir durumdasınız. Daha az arz ve daha az talep söz konusu'' diye konuştu.

Birçok ülkede bütçe açıkları ve borç seviyelerinin sürdürülemez olduğunu ve zayıf büyümenin hükümetleri mali konsolidasyonu ertelemeye teşvik edebileceğini belirten Gurria, ancak bunun yanlış seçim olacağı uyarısında bulundu.

OECD geçen ay yayımladığı raporda, küresel ekonomik toparlanmanın yolunda olduğunu bildirmiş, ancak yüksek petrol fiyatlarından Avrupa'nın borç krizine uzanan sorunların stagflasyona yol açabileceğine dikkati çekmişti.