KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Küresel ekonomik toparlanmaya dair endişelerin artmasıyla Avrupa'daki hisseler, petrol ve Standard&Poor's 500 Endeks vadelileri değer kaybetti; Portekiz tahvilleri ise genel seçimleri Sosyal Demokratların kazanmasının ardından ralli yaptı.

Stoxx Europe 600 yüzde 0.4 değer kaybederek, kayıplarını dördüncü gününe de taşıdı. S&P 500'de vadeli kontratlar yüzde 0.1 geriledi; ham petrol ise bu hafta Viyana'da gerçekleşecek OPEC toplantısı öncesinde değer kaybetti.

Yen, 16 önemli para biriminin 12'si karşısında artışa geçerken, dolar karşısında yüzde 0.2 kazançla 80.20 seviyesine çıktı.

Portekiz'in 10 yıllık tahvillerinin faizi 7 baz puan değer kaybetti ve yüzde 9.73 işlem gördü.

Bu yıl küresel piyasalarda işlem gören hisse senetleri, 1 Mayıs'taki zirvelerinin ardından 2 trilyon doların üzerinde zarar etti. ABD'den gelen, özellikle iş gücü piyasasındaki olumsuz verilerin S&P 500 Endeksi'ne 5 hafta üst üste değer kaybettirmesi, hisselerde değer kaybına yol açtı.

Portekiz'in yeni başbakanı olacak ismi ve Sosyal Demokratların lideri Pedro Passos Coelho, ülkenin 78 milyar euroluk kurtarma paketinin şartlarının uygulanması için koalisyon yapacağını açıkladı.

Piyasaların Mayıs ayındaki zirvelerinden, olumsuz ekonomik verilerin etkisiyle gevşediğini belirten London Capital Group'un traderlarından Jonathan Sudaria, traderların bunun bir düzeltme mi yoksa temel bir ekonomik zayıflama mı olduğuna ilişkin kafa karışıklıkları olduğunu söyledi.

Advertisement