Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Londra'daki Collins Stewart Plc.'nin teknik analizine göre, ABD ve Avrupa Borsalarında 2012'deki rallinin öncesinde, bu yılın sonuna kadar düşüş olacağı tahmin ediliyor.

New York, Londra ve Euro Bölgesi'ndeki hisselerin geçtiğimiz haftaki kayıplarını genişletebileceğini belirten Collins Stewart, orta vadeli hareketli yaklaşma/uzaklaşma göstergelerinin (MACD) de buna işaret ettiğini belirtti.

Standard&Poor's 500 Endeksi ve Stoxx Europe 600 Endeksi bu ay, ABD'den gelen olumsuz imalat ve istihdam verilerinin etkisiyle yüzde 3'er değer kaybetti. FTSE 100 Endeksi ise yüzde 2.4 geriledi.

Önümüzdeki 6 aylık trendin düşüş sinyali verdiğini belirten Richard Bayley, piyasalardaki bu düşüş hareketinin geçici olduğunu ve yatırımcılar tarafından çok büyük bir tepki başlangıcına işaret etmediğini dile getirdi. Bayley, "sanayi merkezli bir ekonomik toparlanmanın, önümüzdeki sene yeni bir ralliyi başlatacağını düşünüyoruz" dedi.

Uzun vadeli MACD (uzaklaşma/yakınlaşma hareketli ortalaması) göstergelerinin, en azından 18 aylık bir yükselişin sinyalini verdiğini belirten Bayley, emtia ve sanayi şirketleri tarafından gelecek bir ekonomik toparlanmanın piyasaları destekleyeceğini aktardı.